I.T. Discussion Community!
-Collapse +Expand
Paradox
Search Paradox Group:

Advanced
-Collapse +Expand Paradox To/From
To/FromCODEGuides
-Collapse +Expand Paradox Study Test
PRESTWOODCERTIFIED
Paradox Study Test◄╣
-Collapse +Expand Paradox Store
PRESTWOODSTORE

Prestwood eMagazine

November Edition
Subscribe now! It's Free!
Enter your email:

   ► Prestwood Certified   Print This    All Groups  
Printable Version Print Answers

Paradox Study Test

Practice tests to further your career.

Intro

The following study test contains practice certification questions along with a study link for each question.  These questions were prepared by Mike Prestwood and are intended to stress an important aspect. All our practice questions are intended to prepare you specifically to earn your Prestwood certification and generally for passing any certification test as well as prepare you for professional work.

Features:

  • Each question has a popup [Review] link.
  • Hover over answers to reveal correct answer.

24 Questions


Mouse over answers to reveal correct answer.

Beginner

9 Beginner Level Questions

Question #1: Multiple Choice

What are the logical operators?

Answer:
1. 
  • and
  • or
  • not
  • xor
2. 
  • and
  • andAlso
  • or
  • orElse
  • not
3. 
  • and
  • or
  • not
4. 
  • and
  • andAlso
  • or
  • orElse
  • not
  • xor
Question #2: Multiple Choice

Which of the following is the correct syntax for declaring a constant?

Answer:
1. 
const
  kCA = "California"
end Const
2. 
const
  kCA = "California"
endConst
3. 
const
  kCA := "California"
endConst
4. 
constant
  kCA = "California"
endConstant
5. 
const
  kCA = 'California'
endConst
Question #3: True or False?

Declaring variables is optional unless you turn on compiler warnings (for example with the menu option Program | Compiler Warnings).

Answer:
  • True
  • False
  • Question #4: Multiple Choice

    Which code statement correctly embeds a quote within a literal string?

    Answer:
    1. 
    msgInfo("", "Hello ""Mike"".")
    2. 
    msgInfo("", "Hello \qMike\q.")
    3. 
    msgInfo("", "Hello \"Mike\".")
    4. 
    msgInfo("", 'Hello "Mike".')
    Question #5: Multiple Choice

    Which answer best describes ObjectPAL comments?

    Answer:
    1. 

    ObjectPAL uses ; for a single line comment but ObjectPAL does not support a multiple line comment.

    ;Single line comment.
    2. 

    ObjectPAL uses a quote (') for a single line comment and { } for a multiple line comment.

    'Single line comment.

    {
    Multiple line
    comment.
    }
    3. 

    ObjectPAL uses ; for a single line comment and { } for a multiple line comment.

    ;Single line comment.

    {
    Multiple line
    comment.
    }
    4. 

    ObjectPAL uses // for a single line comment but ObjectPAL does not support a multiple line comment.

    //Single line comment.
    5. 

    ObjectPAL uses ' for a single line comment and [ ] for a multiple line comment.

    'Single line comment.

    [
    Multiple line
    comment.
    ]
    Question #6: Multiple Choice

    Which is the correct syntax to assign a string value to a string variable?

    Answer:
    1. 
    Team := "49ers"
    2. 
    Team = "49ers"
    3. 
    Team == "49ers"
    4. 
    Team = '49ers'
    5. 
    Team << "49ers"
    Question #7: Multiple Choice

    A form has what extension?

    Answer:
    1. 

    .FSL for the delivered form, .FDL for the source code.

    2. 

    .FS for the source code, .FD for delivered form.

    3. 

    .FSL is the only extension for a form.

    4. 

    .FSL for the source code, .FDL for delivered form.

    5. 

    .FDL is the only extension for a form.

    Question #8: Yes or No?

    With regard to commands and variable names, is ObjectPAL case sensitive?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #9: True or False?

    The versions of Paradox include Paradox for DOS, Paradox for Windows 16bit, Paradox for Windows 32bit, and Paradox for Linux (runs on Wine). There is no 64bit version but the 32bit version will run on 64bit Windows.

    Answer:
  • True
  • False

  • Intermediate

    9 Intermediate Level Questions

    Question #10: True or False?

    Table Repair (a.k.a. TUtility) has both verify and rebuild options. It is sufficient to verify a table. If the table passes verification, there is no need to rebuild the table.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #11: True or False?

    The Paradox Net Dir is used to control multi-user access to tables and needs to be on a shared folder that all users have all rights to.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #12: True or False?

    ObjectPAL is a true object oriented programming language that fully supports classes and inheritance.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #13: True or False?

    It is legal to put two code statements on a single line as in the following:

    msgInfo("", "hello")  msgInfo("", " world")
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #14: True or False?

    Custom procedures execute faster than custom methods.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #15: Multiple Choice

    Given the following custom method:

    method MyCustomMethod(s String)
    endMethod

    Is the default for parameters, "s" in this case, by value or by reference?

    Answer:
    1. 

    By reference.

    2. 

    By value.

    Question #16: True or False?

    OjectPAL does not offer an ElseIf statement. For example, the following does not compile;

    If x Then
    ElseIf y Then
    Else
    EndIf
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #17: Multiple Choice

    Which statement is true?

    Answer:
    1. 

    To refer to the current UIObject, use the me keyword.

    msgInfo("", me.Name)
    2. 

    To refer to the current UIObject, use the self keyword.

    msgInfo("", self.Name)
    3. 

    To refer to the current UIObject, use the this keyword.

    msgInfo("", this.Name)
    4. 

    To refer to the current UIObject, use the UIObject keyword.

    msgInfo("", uiobject.Name)
    Question #18: True or False?

    An ObjectPAL array is 0-based, meaning, the first element has an index of 0.

    Answer:
  • True
  • False

  • Advanced

    6 Advanced Level Questions

    Question #19: Multiple Choice

    When making a DLL Call that requires you to pass a logical, which ObjectPAL data type do you use?

    Answer:
    1. 

    Logical

    2. 

    CWORD or Logical

    3. 

    CWORD

    4. 

    SmallInt

    5. 

    SmallInt or Logical

    Question #20: True or False?

    ObjectPAL doesn't have a developer defined pointer type except for use with DLLs where you use a special CPTR uses keyword to refer to a DLL string pointer data type.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #21: Multiple Choice

    Given the following custom method:

    method MyCustomMethod(Const s String)
    endMethod

    The "s" parameter is...

    Answer:
    1. 

    ...passed as a read-only parameter but using this syntax slows down execution of your code.

    2. 

    ...passed as a read-only parameter the compiler optimizes.

    3. 

    ...passed by value.

    4. 

    ...passed by reference.

    Question #22: Yes or No?

    Does ObjectPAL support either operator or method overloading?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #23: Yes or No?

    Does ObjectPAL support developer defined class inheritance?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #24: Multiple Choice

    Given a text file named TextStreamTest.txt with the following contents:

    This is a test.

    What will the following code do?

    var
     ts TextStream
    endVar
      
    ts.open("TextStreamTest.txt", "A")
    ts.writeLine("aa")
    ts.setPosition(1)
    ts.writeLine("bb")
    ts.close()
    Answer:
    1. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the end of the file with an added CRLF characters too (4 characters total). Plus the "bb" will replace "This" with "bb" plus CRLF.

    2. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the beginning of the file with an added CRLF characters too. Plus the "bb" will replace "This" with "bb" plus CRLF.

    3. 

    The "A" is for replace ALL so the "aa" and "bb" will replace the whole text.

    4. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the end of the file (2 characters total). Plus the "bb" will replace "Th" with "bb" (2 characters replace).


    Follow PrestwoodBoards on: 


    ©1995-2019 PrestwoodBoards  [Security & Privacy]
    Professional IT Services: Coding | Websites | Computer Tech